Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-08-20/2122-2122.html
Data: Aug 20, 2007 (23:15)

Guvernul va crea un ghiseu unic unde vor fi perfectate actele pentru importul cerealelor

Viceministrul Economiei si Comerului a informat membrii Comisiei ca in ultima saptamina s-a impulsionat importurile de produse cerealiere. Pe parcursul ultimelor 7 zile in tara au fost importate peste 3,3 mii tone de faina din Ucraina, Romania si Rusia la pretul de 3,8-4,5 lei kilogramul.. Necesarul constituie circa 30 mii tone, circa 4 mii din care au fost colectate in cadrul licitatiilor nationale. Viorel Melnic a subliniat ca au mai fost importate 1200 tone de porumb din Ucraina si 560 de tone de nutret combinat, relatea<ă serviciul de presă al Miniterului Economiei si Comerului.

In scopul completarii rezervei de stat cu griu, comisia a decis organizarea unei noi licitatii, inclusiv cu participarea producatorilor din exteriorul tarii, in urma carei vor fi selectate ofertele cele mai avantajoase. Decizie a fost luata dupa ce in cadrul celor doua licitatii nationale, cu participarea producatorilor autohtoni, nu a fost acumulat volumul necesar de griu.

Potrivit informatiei prezentate de Ministerul Finantelor, desi la conturile trezoreriei de stat de o saptamina sint disponibile mijloacele financiare destinate subventionarii suplimentare a agricultorilor, pina la moment au fost solicitate doar 5 mln de lei.