Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-08-20/2120-2120.html
Data: Aug 20, 2007 (22:40)

Funcţionarii primăriei vor fi verificaţi permanent dacă ar fi corupţi

Astăzi, la şedinţa operativă, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că funcţionarii administraţiei publice locale vor fi permanent verificaţi dacă ar fi corupţi. În cadrul primirii în audienţă a cetăţenilor, edilul-şef al capitalei a fost informat despre unele cazuri de tergiversare nejustificată a examinării unor cereri, având scop, în opinia cetăţenilor, estorcarea de mită. Solicitanţii de servicii i-au numit primarului chiar şi costul semnăturilor ale unor oficiali cu funcţii de răspundere din primărie.

„Problema este complexă. Pe de o parte nu putem verifica toţi cetăţenii, care au obţinut acte la primărie, a spus Dorin Chirtoacă. Pe de altă parte, nu-i putem obliga nici pe cei care semnalează cazuri de corupţie să înainteze cereri organelor competente, pentru că frica în societate este încă mare. Am tot respectul pentru vârsta şi experienţa dvs, dar una trebuie să fie clar - nu vom tolera cazurile de corupţie în primăria Chişinău.”

În aceiaşi ordine de idei primarul le-a sugerat angajaţilor să examineze petiţiile înaintate în planul rezolvării şi nu al respingerii acestora, chiar dacă dosarul de depunere nu este complet, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.