Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-08-20/2111-2111.html
Data: Aug 20, 2007 (09:08)

Traseul de importanţă naţională şi internaţională Chişinău - Leuşeni va fi dat în exploatare în luna septembrie 2007

Responsabili din cadrul ministerului transporturilor şi gospodăriei drumurilor, precum şi antreprenorul general au comunicat în cadrul unei şedinţe  convocate de către prim-ministrul Vasile Tarlev, că lucrările se desfăşoară în ritm normal şi dacă finanţarea lucrărilor va fi efectuată în termenele stabilite, spre finele lunii septembrie traseul Chişinău – Leuşeni va fi dat în exploatare.

Vasile Tarlev a menţionat că autobanul Chişinău-Leuşeni este primul traseu de nivel european din Moldova şi trebuie finalizat operativ, dar nu în detrimentul calităţii lucrărilor efectuate.

Premierul a atenţionat că obiectul va fi dat în exploatare după ce va fi verificat şi avizat de un laborator independent, termenul de garanţie al traseelor urmînd să fie circa 10 ani. Totodată Prim-ministrul a subliniat necesitatea utilizării în cadrul lucrărilor de construcţie a materialelor calitative autohtone şi antrenării forţelor de muncă din Moldova.

Traseul Chişinău –Leuşeni este de o lungime de 99 km. Deja au fost construite 65 km de traseu. Proiectul a demarat în anul 2006.