Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.08.2007

Primarul de Drăsliceni moare în condiţii neelucidate

Primarul localităţii Drăsliceni, din raionul Criuleni, Republica Moldova, Andrei Buzu, a fost găsit mort în condiţii deocamdată neelucitate.

Poliţia locală a fost citată de ziarul Flux de la Chişinău usţinând că "este un caz de omor cu premeditare", în timp ce lideri ai PPCD, cu sprijinul căruia a fost ales primarul, susţin că în ajun Andrei Buzu a fost ameninţat pentru intenţia de a dezvălui nişte ilegalităţi descoperite în exerciţiul funcţiunii.

Primarul de Drăsliceni Andrei Buzu a murit sâmbătă, după ora patru dimineaţa, când – potrivit rudelor - a plecat spre Primărie unde ar fi urmat să se întâlnească cu o persoană deocamdată neidentificată.

Corpul neînsufleţit al primarului a fost găsit într-o fântână din preajma casei.

Un purtător de cuvând al MAI a declarat presei că poliţia examinează mai multe versiuni ale morţii primarului PPCD, dar că "în urma investigaţiilor operative versiunea sinuciderii este exclusă".

Informaţii contradictorii

Reprezentantul MAI a invocat raţiuni de anchetă pentru lipsa altor informaţii privind investigaţiile.

Procuratura Generală nu a făcut deocamdată declaraţii oficiale cu privire la acest caz.

Însă purtătoarea de cuvânt Valentina Zumbreanu afirmă că în localitate se află anchetatorii Procuraturii care învestighează cazul şi vor putea să se pronunţe mai târziu.

Vicepreşedintele PPCD, deputatul Ştefan Secăreanu, a fost citat de o agenţie de presă din Chişinău, invocând intenţia primarului de dezvăluire a unor ilegalităţi economice locale în următoarea şedinţă de consiliu local ca posibilă cauză a omorului.

Dacă se va confirma versiunea omorului cu premeditare, ar putea fi primul caz de asasisinare a unui primar pentru acţiuni în exerciţiul funcţiunii.

Andrei Buzu a fost ales în funcţia de primar la 3 iunie, avea 44 de ani şi era tatăl a trei copii minori.

Sursa: BBC

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus