Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.08.2007

Licenţa preliminară de desfăşurare a activităţii financiare a fost acordată Băncii Comerciale „ProCredit Bank” SA

Licenţa preliminară de desfăşurare a activităţii financiare a fost acordată Băncii Comerciale „ProCredit Bank” SA

Consiliul de Administraţie a Băncii Naţionale a acordat licenţa preliminară de desfăşurare a activităţii financiare Băncii Comerciale „ProCredit Bank” SA, relatează serviciului de presă al „ProCredit Moldova”. Acţionarii fondatori ai BC „ProCredit Bank” SA sunt „ProCredit Holding”, Germania (90%) şi DOEN Foundation, Olanda (10%).

Înfiinţarea BC „ProCredit Bank” SA în Moldova este o mare posibilitate de realizare pentru fiecare. BC „ProCredit Bank” SA va acorda o atenţie deosebită creditării întreprinderilor mici şi mijlocii, din orice domeniu de activitate. BC „ProCredit Bank” SA îşi pune scopul de a crea o cultură a economiilor pentru familiile cu venituri mici şi medii. BC „ProCredit Bank” SA  va ocupa pe piaţa financiară a Moldovei poziţia de „banca din vecinătate”, ceea ce înseamnă o bancă universală, orientată spre dezvoltare, social responsabilă faţă de afacerile mici şi mijlocii, oamenii simpli, care trăiesc şi activează în societate. Scopul principal al băncii menţionate este de a sprijini afacerile mici şi mijlocii, oamenii simpli, oferind condiţii avantajoase. „ProCredit” SA este o companie financiară, orientată spre dezvoltare, ce şi-a început activitatea în Moldova în decembrie 1999.

Instituţia a fost fondată de organizaţii financiare internaţionale bine cunoscute, aşa ca: ProCredit Holding (Germania), DOEN Foundation (Olanda), Western NIS Enterprise Fund (SUA). „ProCredit” din Moldova este membră a grupului „ProCredit”, compus din 19 bănci şi organizaţii financiare, unite sub acelaşi nume şi logotip. În decembrie 2006, volumul depozitelor clienţilor acestui grup bancar a constituit 1,8 milr. Euro, iar creditele curente – 2,1 milrd.euro. Din această sumă, 95%  constituie credite în valoare de până la 10 mii euro. Grupul „ProCredit” creditează peste 740 mii de întreprinderii mici şi mijlocii în ţările în curs de dezvoltare şi cele cu economie în tranziţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus