Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-08-06/2003-2003.html
Data: Aug 6, 2007 (02:11)

Democraţii ieşeni şi popularii din Republica Moldova pregătesc înfrăţirea Iaşului cu Chişinăul

Primul cabinet din ţara noastră al unui parlamentar din Republica Moldova a fost inaugurat ieri, în prezenţa democraţilor ieşeni.

Iurie Roşca, preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD) din Republica Moldova, a afirmat că a deschis acest cabinet la Iaşi întrucît aici se află cea mai mare comunitate de cetăţeni moldoveni. "Pentru a veni în sprijinul lor, pentru o mai bună comunicare şi rezolvarea unor probleme importante, cum ar fi educaţia, sănătatea, obţinerea vizelor sau oportunităţile în afaceri, am decis să deschid un cabinet parlamentar la Iaşi", a spus Iurie Roşca. Primele audienţe vor fi ţinute de Iurie Roşca începînd din ultima săptămînă a lunii septembrie, în sediul PD Iaşi. În curînd, şi la sediul PPCD din Chişinău va fi deschis un cabinet parlamentar al democraţilor ieşeni.

Tot ieri, democraţii ieşeni şi popularii din Republica Moldova au spus că îşi doresc înfrăţirea Iaşului cu Chişinăul. "Înfrăţirea dintre celor două capitale moldoveneşti va aduce beneficii în toate domeniile, de la sport pînă la învăţămînt, de la cultură la turism, de la preluarea experienţei în administrarea eficientă a treburilor din administraţia publică locală pînă la impulsionarea relaţiilor dintre românii din Republica Moldova şi România", a mai spus Iurie Roşca. El a recunoscut că speră ca Republica Moldova să fie integrată cît mai rapid în Uniunea Europeană şi NATO, cu sprijinul Partidului Democrat din România: "Sigur că ne gîndim şi la ţinta strategică a Republicii Moldova, care este reprezentată de UE şi NATO, două organizaţii pe care rîvnim să se extindă şi în Republica Moldova. Prin intermediul colegilor din PD, sperăm să atingem aceste obiective mai rapid". Deputatul ieşean Petru Movilă (PD) a recunoscut că este foarte importantă colaborarea între Iaşi şi Chişinău, mai ales în ceea ce priveşte reforma administraţiei locale: "Este foarte important să dăm o mînă de ajutor celor din Primăria Chişinău, astfel încît reforma din administraţia locală începută la Chişinău cu noul primar să fie un pas înainte şi nu să creeze nemulţumiri".

Sursa: Evenimentul