Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.08.2007

Peste o suta de moldoveni, prinsi cu acte false la granita cu Romania

Cel putin 130 de cetateni moldoveni s-au ales cu dosare penale in prima jumatate a acestui an, dupa ce au fost retinuti la frontiera Romaniei cu acte false.

Politistii de frontiera au descoperit peste 350 de documente false in prima jumatate a anului, majoritatea apartinand cetatenilor moldoveni. Au fost depistate aproape 260 de carti de identitate false, aproape jumatate dintre ele asupra cetatenilor din Republica Moldova. In 16 cazuri, persoanele au incercat sa treaca granita cu pasoapoarte romanesti sau bulgaresti false.

Moldovenii, in cele mai multe cazuri intra legal in Romania, cu pasapoartele personale valabile, in scopuri turistice. Apoi vor sa iasa din tara cu carti de identitate falsificate, pentru care platesc sume cuprinse intre 300 si 5.000 de euro. Cand sunt prinsi de politistii de frontiera, li se face dosar penal pentru infractiunile comise - fals, uz de fals, fals material in inscrisuri oficiale, tentativa de iesire sau intrare ilegala), apoi sunt prezentati in fata procurorilor si sanctionati cu inchisoarea de la trei luni la trei ani, in functie de fapta comisa.

Sursa: Realitatea Romaneasca

   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus