Trimite e-mail | Printeaza
03.08.2007

Serviciul de presă al Guvernului RM

Prim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu domnul David Kramer, adjunctul asistentului secretarului SUA pentru Europa şi Eurasia şi cu domnul Michael Kirby, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Moldova.

Părţile au exprimat satisfacţie în legătură cu parteneriatul sincer şi constructiv, stabilit între Moldova şi SUA în toate domeniile de interes comun.

În cadrul discuţiilor o atenţie sporită a fost acordată soluţionării problemei transnistrene. David Kramer a confirmat poziţia fermă a ţării sale de susţinere deplină a Moldovei în acţiunile de reglementare a conflictului. Oficialul american a pledat pentru urgentarea reluării negocierilor în formatul „5+2”, substituirea actualei forţe de menţinere a păcii din Zona de securitate cu un contingent internaţional, precum şi pentru onorarea de către Rusia a angajamentelor asumate la summitul OSCE de la Istambul.

În altă ordine de idei, diplomaţii americani au confirmat disponibilitatea SUA de a acorda sprijin Moldovei în depăşirea consecinţelor provocate de seceta acută din Moldova, acţiuni care curînd vor fi date publicităţii.

Vasile Tarlev a mulţumit pentru susţinerea acordată, menţionînd că autorităţile moldoveneşti sînt interesate în urgentarea rezolvării problemei transnistrene.

Totodată Premierul a apreciat conlucrarea cu SUA în implementarea mai multor proiecte social-economice, inclusiv includerea Moldovei în Programul SUA „Provocările Mileniului”. Prim-ministrul a dat asigurări că Moldova va pregăti în termene optime propuneri argumentate pentru asistenţa deplină, care vor fi înaintate spre aprobare  de către Corporaţia „Provocările Mileniului”.

2007-08-03

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus