Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.07.2007

Primaria municipiului Chisinau poate lasa chisinauienii la iarna fara caldura

Dupa ce a inaintat nenumarate demersuri Primariei municipiului Chisinau, in vederea achitarii datoriei, „Termocom” SA va apela la instanta de judecata pentru incasarea fortata a acesteia.

 Primaria municipiului Chisinau datoreaza fata de „Termocom” SA datoria de 151 429 500,08 lei. Aceasta suma trebuia sa fie acoperita din bugetul local , adica diferenta de 307,82 lei dintre tariful aprobat de 540,82 lei si cel stabilit pentru populatie de 233 lei. Astfel, Primaria municipiului Chisinau nu executa Decizia Consiliului municipal care, in consecinta, submineaza grav activitatea intreprinderii in pregatirea catre sezonul de incalzire 2007-2008, relateaza Serviciul de Presa al SA „Termocom.

Autorii declaraţiei atenţionează că, la doua adresari  ale „Termocom” SA catre Primaria municipiului Chisinau, aceasta le-a ignorat totalmente. In vederea rezolvarii problemei, la 25 iulie curent „Termocom” SA a solicitat achitarea sumei respective in termen de 10 zile calendaristice, iar daca banii nu vor fi transferati intreprinderea va apela in instanta de judecata pentru incasarea fortata a sumei respective.

De asemenea, reprezentanţii SA „Termocom  mentioneaza ca  din cauza neachitarii datoriei pregatirea catre perioada rece a anului poate fi compromisa. „Termocom” SA nu are posibilitate de a executa lucrarile de reparatie, iar acestea neefectuate la timp vor avea consecinte nefaste asupra intregului municipiu. De exemplu, in urma testarii retelelor, in perioada 23-26 iulie, doar in cazul retelelor magistrale s-au inregistrat 63 de avarii. Schimbarea retelelor pe aceste segmente necesita mijloace financiare, de care „Termocom” SA nu dispune. 

Situatia creata este grava tinind cont de faptul ca Primaria municipiului Chisinau dispune de banii promisi, insa din lipsa de organizare nu le poate transfera. 

In acest context, la 3 august 2007 „Termocom” SA va depune o cerere in instanta de judecata pentru executarea fortata a Deciziei Consiliului municipal. ”

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus