Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.07.2007

"Rospotrebnadzor" este gata sa studieze solicitarile de reluare a exporturilor de vinuri catre Rusia de la încă 5 întreprinderi moldoveneşti

Potrivit  Asociatiei Participantilor la Piata Alcoolului din Rusia „AURA”, aceasta a declarat, luni, la Moscova, medicul sanitar principal al Rusiei, Ghenadi Oniscenco, la o intrevedere cu importatori ruşi si vinificatori moldoveni.

„AURA”, relatează că „ dialogul a fost constructiv şi destul de rezultativ – participanţii la reuniune sunt interesaţi în menţinerea legăturilor tradiţionale cu Moldova, a bunelor relaţii cu producătorii ei, restabilirea imaginii producţiei alcoolice pe piaţa rusă”.

Directorul „Rospotrebnadzor” a comunicat că documentele necesare pentru reluarea exportului pot fi prezentate de către companile „Asconi”, „Basvinix”, „Vinăria Purcari”, „Migdal-P” şi „Romaneşti”. Totodată, în timpul apropat, la acestea se vor adăuga încă trei companii: „Vinaria Bostovan”, „Lion Gri” şi „Sălcuţa”.

O comisie de experţi ai „Rospotrebnadzor” va vizita Moldova pentru a aprecia situaţia la celelalte întreprinderi şi pentru a adopta o decizie referitoare la acestea privind importul producţiei moldoveneşti pe piaţa rusă.

In timpul vizitei precedente in Moldova,  experti rusi au selectat 5 din 10 fabrici inspectate. 

Dreptul de reluare a exportului în Rusia a fost obţinut de către întreprinderile: « KVINT »« Buket Moldavii »« Vismos »« DK-Intertrade »« Calarasi-Divin »« Asconi »« Basvinix »« Vinaria Purcari »« Migdal-P »« Romanesti »

Citeste un articol pe aceiasi tema: Ghenadi Onişcenko îl acuză pe Voronin de şantaj

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus