Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.07.2007

Raiffeisen Leasing România deschide o reprezentanţă în Republica Moldova

Raiffeisen Leasing România deschide o reprezentanţă în Republica Moldova

Raiffeisen Leasing România va deveni, de la finele acestui an, unicul acţionar al Raiffeisen Leasing SRL, reprezentanţa ce urmează a fi deschisă pe piaţa din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut, joi, de Mihaela Mateescu, general manager al Raiffeisen Leasing IFN SA, cu ocazia aniversării a cinci ani de la intrarea companiei pe piaţa românească.

Compania din ţara vecină va oferi soluţii de leasing pentru autoturisme, camioane şi vehicule comerciale, precum şi pentru utilaje şi echipamente, a explicat Robert Pintelie, deputy general manager.

Potrivit declaraţiilor sale, în momentul de faţă, nu se pot face niciun fel de estimări cu privire la rezultatele acestei filiale, întrucât anul 2007 va fi ocupat mai ales cu probleme ce ţin de organizare şi training. Mihaela Mateescu apreciază că se poate vorbi de rezultate financiare în 2008 sau 2009.

Până la certitudinea cifrelor, Raiffeisen Leasing România va oferi companiei "fiică" experienţa acumulată pe piaţa românească.

Robert Pintelie a mai explicat că piaţa moldovenească de leasing este una de început, în sensul că niciuna din companiile prezente pe piaţa din statul vecin nu au în spate o putere financiară de mărimea unei bănci sau a altei instituţii financiare de talie internaţională cum are Raiffeisen Leasing. De asemenea, piaţa moldovenească de leasing nu are, deocamdată, un organism de supraveghere.

Decizia de lansare a brandului Raiffeissen în Republica Moldova a fost luată la începutul acestui an, pe baza unui studiu de piaţă, în urma căruia s-a constatat că în acest acest sector îşi desfăşoară activitatea 11 companii locale şi alţi jucători străini, dar fără branduri internaţionale de top.

Societatea va porni de la un capital minim, urmând ca în cel mai scurt timp să atingă 500.000 de euro.c

Sursa: Amos News

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus