Trimite e-mail | Printeaza
25.07.2007

Serviciul relaţii publice MEC

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon, in calitatea  de vice-presedinte a |Comisiei moldo-ucrainene interguvernamentale de colaborare comercial-economica a convocat miercuri, 25 iulie partea moldava a comisiei mixte.

Şedinţa a fost organizata in contextul posibilii desfasurari in septembrie-octombrie 2007 a lucrărilor Comisiei moldo-ucrainene interguvernamentale de colaborare comercial-economica, ultima sedinta a careia a avut loc la 29 mai 2006.

Membrii partii moldave au trecut in revista principalele subiecte ce vor fi abordate in cadrul comisiei mixte interguvernamentale.

Pe parcursul perioadei ramase pina la desfasurare Comisiei moldo-ucrainene, vor fi lansare discutii si negocieri intre expertii ambelor tari cu referinta la demarcarea teritoriala, amenajarea frontierei moldo-ucrainene, activitatea  terminalului si portului de la Giurgiulesti, recunoasterea reciproca a dreptului de proprietate asupra unor bunuri situate pe teritoriul ambelor tari, colaborarea bilaterala in domeniul complexului termoenergetic  precum si probleme de ordin ecologic, ce vizeaza bazinul riului Nistru.

NOTA: Volumul schimburilor comerciale intre Republica Moldova si Ucraina in primele 5 luni a anului 2007 a constituit $281,9 mln. si a  depasit cu 25,7% schimburile comerciale realizate in perioada analogica a anului trecut. In ianuarie –mai 2007 agentii economici din Republica Moldova au exportat in Ucraina marfuri in valoare de $54,4 mln., cu 23,1% mai mult decut in 5 luni a anului 2006, iar importul din Ucraina in Moldova a constituit $227,5 mln., cu 26,3% mai mult in comparatie  cu ianuarie-mai 2006.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus