Trimite e-mail | Printeaza
24.07.2007

Serviciul relaţii publice MEC

Viceministrul Economiei si Comertului Viorel Melnic  a participat marti, 24 iulie la prima sedinta a Consiliului coordonator al Organizatiei pentru dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (ODSIMM), creata de catre Guvern  la 17 mai 2007 pentru a  substitui Fondul pentru susţinerea antreprenoriatului şi dezvoltarea micului business.

In cadrul sedintei Directorul Organizatiei Iulia Iabanji a prezentat Planul de actiuni al ODSIMM pentru anul 2007, elaborat in baza obiectivelor  institutiei – facilitarea acceslui la finante, facilitarea accesului la informatie si servicii, dezvoltarea competitivitatii IMM, promovarea unui dialog public-privat eficient.

Astfel, pina la sfirsitul anului curent Organizatia si-a propus sa identifice noi institutii financiare pentru a forma parteneriate in procesul de garantare a creditelor, formarea Fondului de garantare a creditelor pentru IMM si identificarea mijloacelor pentru suplinirea Fondului de garantare, elaborarea Ghidurilor pentru antreprenorii in activitate si cei incepatori, crearea bazei de date a ONG-urilor, care reprezinta interesele antreprenorilor din diferite domenii ale economiei naţionale, etc.

Bugetul organizatiei constituie 3 mln. lei dintre care 1.7 mln. lei vor fi utilizate intru completarea Fondului special de garantare a creditelor si introducerea schemelor stimulatorii de garantare a creditelor, 1 mln. de lei pentru finantarea Programului de sustinere a initierii afacerii si dezvoltare culturii antreprenoriale iar 300 mii lei pentru consolidarea cadrului institutional de implementare si monitorizare a politicii de stat pentru întreprinderile mici si mijlocii. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus