Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.07.2007

Preşedintele Voronin atacă conducerea Chişinăului

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a atacat dur noua conducere a municipiului Chişinău.

Preşedintele Voronin a afirmat că proiectele începute de precedenta administraţie în ultimii doi ani ar fi periclitate de lipsa de pregătire a noii administraţii.

Şeful statului făcea aluzie la eşecul Consiliului Municipal Chişinău de a se constitui, la mai bine de o lună şi jumătae de la alegeri.

Şedinţa de vineri a Consiliului a fost boicotată de consilierii Partidului Comuniştilor, în număr de 16 din totalul de 51, dar consilierii partidelor non-comuniste nu au putut să se pună de acord privind împărţirea funcţiilor de conducere.

Ascultaţi relatarea lui Corneliu Rusnac despre şefinţa Consiliului Municipal Chişinău

Vladimir Voronin a atacat opoziţia şi pentru modul în care a preluat controlul în multe consilii raionale, excluzând PCRM, clasat pe primul loc în alegeri în toate raioanele.

Preşedintele Republicii Moldova a calificat aceste coaliţii, în două treimi dintre consiliiunde Comuniştii au rămas în opooziţie, drept "nedemocratice", deoarece alegătorii nu ar fi fost consultaţi.

În timpul interviului cu postul de televiziune NIT, preşedintele Voronin a dezminţit existenţa unui plan secret de soluţionare a conflictlui nistrean.

Vladimir Voronin a declarat că aşa numitul plan secret ar fi doar o speculaţie menită să înspăimânteze oamenii de rând.

Existenţa unui astfel e plan a fost menţionată pentru prima oară în luna aprilie de liderului Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca.

Şeful statului a insistat asupra faptului că diferendul nistrean urmează a fi soluţionat în cadrul negocierilor "5 + 2", la care iau parte Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, alături de Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Sursa: BBC

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus