Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.07.2007

„Călăraşi-Divin”, „Vismos” şi SA „Buket Moldavii” au obţinut avizul pentru exportul vinului în Rusia

„Călăraşi-Divin”, „Vismos” şi SA „Buket Moldavii” au obţinut avizul pentru exportul vinului în Rusia

Despre aceasta a declarat, joi, medicul sanitar principal al Rusiei Ghennadi Onişcenko. Potrivit presei ruse, el a spus că,din cele cinci întreprineri moldoveneşti selectate de „Rospotrebnadzor”, în prezent, trei au obţinut avize sanitaro-epidemiologice pentru exportul produselor lor în Rusia.

Onişcenko a spus că producţia celor cinci întreprinderi vinicole moldoveneşti ar putea apărea pe piaţa rusă nu mai devreme decât peste peste o lună. El a menţionat că întreprinderile trebuie să obţină timbre rise de acciz şi să le aplice pe produsele îmbuteliate cu etichete în limba rusă.

Şeful „Rospotrenbadzor” a amintit că toamna trecută Rusia i-a solicitat Moldovei să prezinte documentele întreprinderilor ce intenţionează să-şi livreze produsele în Rusia. Din 36 de seturi de acte prezentate „Rospotrebnadzor” a selectat zece, după care specialiştii s-au deplasat în teritoriu şi au ales cinci întreprinderi, care corespundeau exigenţelor sanitare ale Rusiei.

Onişcenko a spus că după ce partea rusă se va convinge că vinul moldovenesc, fiecare lot al căruia va fi verificat la vamă la Moscova, corespunde calităţii declarate, lista furnizorilor va fi extinsă. Totodată, Onişcenko a menţionat că specialiştii de la „Rospotrebnadzor” intenţionează să se deplaseze în Moldova pentru inspectarea repetată a întreprinderilor furnizoare de produse vinicole, care n-au fost incluse în numărul celor aprobate de Rusia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus