Trimite e-mail | Printeaza
Externe
19.07.2007

Panică la New York, după explozia unei conducte, soldate cu un mort şi 30 de răniţi

Panică la New York, după explozia unei conducte, soldate cu un mort şi 30 de răniţi

O persoană a fost ucisă şi alte 30 au fost rănite, dintre care patru în stare gravă, după ce o conductă de evacuare a aburilor a explodat la o oră de vârf în zona de est a cartierului Manhattan, relatează postul de televiziune local WNBC în pagina electronică.

Explozia a provocat panică printre locuitorii cartierului, care au încercat imediat să se adăpostească de suflul exploziei şi molozul rezultat în urma deflagraţiei. Autorităţile au exclus însă posibilitatea ca explozia să fi fost provocată voluntar, precizând că incidentul a fost generat de o conductă fisurată de evacuare a aburilor, veche de 83 de ani.

Explozia a provocat o gaură în asfalt iar jetul de aburi firebinţi a urcat până la înălţimea clădirii Chrysler din apropiere, potrivit WNBC.

Situaţia se afla sub controlul autorităţilor începând cu ora 21.10 (04.10, ora României), au declarat o serie de oficiali locali.

Primarul metropolei New York, Michael Bloomberg, a declarat că explozia ar fi putut fi provocată de presiunea la care a fost supusă conducta de aburi după inflitrarea apei de ploaie.

Autorităţile se tem că explozia a dus şi la degajarea de substanţe toxice în atmosferă deoarece conductele de evacuare a aburilor sunt învelite în azbest. Oficialii locali au început să verifice calitatea aerului.

Bloomberg a precizat că persoana care a murit în urma incidentului suferea de insuficienţă cardio-respiratorie.

Sursa: Mediafax

Explozie în Manhattan: 1 mort şi 24 de răniţi

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus