Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-07-11/1714-1714.html
Data: Jul 11, 2007 (17:09)

Centrul pentru Productivitate şi Competitivitate din Moldova va beneficia de ajutor tehnic din Japonia

 

 La solicitarea Ministerului Economiei şi Comerţului Agenţia Niponă pentru Dezvoltare Internaţională (JICA)  va acorda suport tehnic  Centrului pentru Productivitate şi Competitivitate din Moldova, organizaţie subordonată Ministerul Economiei şi Comerşului al Republicii Moldova. Astfel, începând cu luna mai 2008, JICA va selecta şi detaşa la Chişinău  specialişti experimentati din Japonia în domeniul restructurării întreprinderilor şi managementului operaţional pentru asistarea practică a întreprinderilor din Moldova la implementarea sistemelor de management al calităţii şi productivităţii.

O alta acţiune  va consta în acordarea  Centrului pentru Productivitate şi Competitivitate din Mlodova a asistenţei metodologice în vederea elaborării până în septembrie 2009 a sistemului de management operaţional principial nou, bazat pe cele mai reuşite sisteme şi practici japoneze de producere dar adoptat la specificul Republicii Moldova. Cu suportul JICA va fi infiinţat şi deschis la Chisinau Centrul de instruire şi studii pe lângă Centrul pentru Productivitate şi Competitivitate din Moldova.

Centrul pentru Productivitate şi Competitivitate din Moldova a fost format  în rezultatul reorganizării  Agenţiei pentru Restructurarea Întreprinderilor şi Asistentă „ARIA” şi Centrului pentru Productivitate şi Competitivitate „CPC”. Centrul a fost creat conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr.29 din 10 ianuarie 2006.