Trimite e-mail | Printeaza
10.07.2007

Noi oportunităţi pentru specialiştii din domeniul tehnologiilor informaţionale

Recent, cea mai mare companie în domeniul tehnologiilor informaţionale (IT) din Republica Moldova, ÎCS Endava SRL, a atins numărul de 200 de angajaţi. Acest fapt se datorează strategiei de extindere în Europa de Est a Grupului Endava din Marea Britanie şi a cererilor noi de prestare a serviciilor de înaltă calitate în domeniul IT venite din partea clienţilor săi din Occident şi din regiune.

Începându-şi activitatea în decembrie 2000 cu doar 5 angajaţi, Endava - cunoscută anterior sub numele Compudava - a oferit continuu locuri de muncă atractive pentru cei mai talentaţi   tineri informaticieni din ţară. Astfel, în primii doi ani numărul angajaţilor a ajuns la 50 de persoane; în al treilea an numărul acestora a fost dublat, ajungând la finele anului 2003 la 100 de persoane. Demonstrând performanţe deosebite în implementarea unor proiecte sofisticate pentru mai multe companii prestigioase din Occident, Endava Moldova îşi dublează numărul de angajaţi în ultimii trei ani şi jumătate, devenind astfel centrul principal de excelenţă al Endava Group Ltd, grup cu reprezentare şi în România (Bucureşti şi Cluj) şi Marea Britanie (Londra şi Oxford).

Angajaţii Endava Moldova prestează servicii clienţilor săi din Uniunea Europeană şi SUA, activând atât în Moldova, cât şi direct la sediul clienţilor săi, în special la Londra, unde participă la elaborarea unor sisteme complexe IT pentru cele mai mari bănci londoneze. 

În vederea consolidării sale pe piaţa locală, facilitării accesului la resursele umane calificate şi dezvoltării regionale, Endava Moldova preconizează deschiderea, în luna august 2007, a reprezentanţei Endava pe lângă Universitatea de Stat „Bogdan Petricecu Haşdeu” din Cahul. Deschiderea acestui centru de operaţiuni va oferi posibilitatea îmbunătăţirii calităţii predării cursurilor de profil IT şi desfăşurării practicilor de producţie şi licenţă la acestă universitate, precum şi posibilitatea de angajare în câmpul muncii a celor mai talentaţi absolvenţi ai universităţilor din regiune. 

De remarcat că Endava Moldova sponsorizează predarea cursului Software Engineering la Universitatea Tehnica din Moldova şi desfăşurarea olimpiadelor republicane la informatică de mai bine de 6 ani.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne contactaţi prin email: marketing@endava.com

 

Notă: Endava Moldova este membră a grupului de companii Endava, care realizează proiectarea, implementarea şi managementul pentru sisteme critice de business cu volum mare de tranzacţii şi grad ridicat de securizare pentru unele dintre cele mai mari companii din domeniile Servicii Financiare, Telecomunicaţii şi Media din Marea Britanie, Europa si SUA.

Endava a fost înfiinţată în 2006, ca urmare a fuziunii dintre Brains Direct (din care făcea parte şi Compudava), unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de dezvoltare offhore si servicii IT din Europa de Est, şi Concise Group, companie londoneza de consultanţă şi servicii IT. Endava oferă soluţii IT utilizând cei mai buni profesionişti din Europa de Est şi Europa de Vest. Obiectivul nostru este să devenim unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din Europa Centrală şi de Est şi să sprijinim evoluţia pozitivă a locaţiilor unde avem operaţiuni.

 

ICS Endava SRLStr. Bulgara 33/1MD 2012 ChisinauRepublic of Moldova Tel +373 22 577911Fax +373 22 221993www.endava.com

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus