Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-07-10/1692-1692.html
Data: Jul 10, 2007 (17:39)

Cum se depun dosarele pentru admitere în România

A început perioada în care cetăţenii din Republica Moldova, doritori să înveţe în România îşi pot depune dosarele pentru admitere.

Numărul de locuri au fost distribuite în felul următor: 850 de burse în învăţământul primar şi gimnazial şi 1000 în cel universitar.

Fără plata taxelor şcolare şi fară bursă - 150 de locuri în învaţământul gimnazial şi 50 - in cel universitar.

Dosarele complete pentru studii preuniversitare vor trebui expediate prin poştă sau depuse la centrul desemnat de Inspectoratul Şcolar Iaşi (Liceul „Mihai Eminescu”, str. Nicolae Bălcescu nr. 24, Iaşi, cod 700117).

Pentru studii universitare de licenţă (absolvenţi de liceu din Republica Moldova), studii de master şi doctorat, vor putea fi transmise prin poştă, sau depuse la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (str. Spiru Haret nr. 12, sector 1 Bucureşti, cod 010176).

Absolvenţii de liceu din România care candidează la locurile cu bursă pentru studii universitare de licenţă, vor depune dosarele de înscriere şi vor participa la concursul de admitere direct la universităţi, în aceeaşi perioadă cu cetăţenii români, însă vor candida pe locuri separate.

Ambasada României nu va facilita procedura de obţinere a vizei pentru doritorii de se deplasa în România pentru a depune actele, în schimb, va elibera vize persoanelor care au fost admise la studii.

Data limită pentru depunerea dosarelor pentru admiterea în învăţământul preuniversitar este 25 iulie, iar pentru studiile universitare de licenţă – 10 august.

LEGĂTURI LA SITE-URI EXTERNE

Ministerul Educaţiei al României

Admiterea în România 

Sursa: BBC