Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.07.2007

Premierul Vasile Tarlev a avut la Dubrovnik o întrevedere cu un înalt oficial american

Premierul Vasile Tarlev a avut la Dubrovnik o întrevedere cu un înalt oficial american

În cadrul Summit-ului Croat 2007 "Noul Sud al Europei" de la Dubrovnik, Premierul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu Daniel Fried, Asistent al secretarului de stat al SUA pentru problemele europene şi euroasiatice.

Părţile au abordat aspecte ale dezvoltării cooperării moldo-americane în domeniul comercial, economic, precum şi de sporire a eforturilor de reglementare a conflictului transnistrean.

Vasile Tarlev a apreciat  dialogul constructiv cu Statele Unite ale Americii, care s-a materializat prin implementarea mai multor proiecte comune, relatează Serviciul de presă al Cuvernulul RM. 

"Dialogul intens cu SUA a căpătat noi dimensiuni şi perspective prin includerea Moldovei în programul SUA "Provocările Mileniului", a menţionat şeful Guvernului. "Conştientizăm faptul că propunerile noastre pentru asistenţa deplină şi argumentarea economică ne va spori şansele de aprobare pînă la finele anului curent de către "Millennium Challenger Corporation" a compactului pentru Moldova", a menţionat Tarlev.

Premierul a apreciat interesele contactelor politice cu departamentul de Stat al SUA şi contribuţia importantă la relansare a procesului de negocieri în formatul 5+2.

Diplomatul american a susţinut poziţia Moldovei privind necesitatea onorării de către Rusia a angajamentelor de la Istambul, precumm şi importanţa substituirii actualei forţe de menţinere a păcii din zona de securitate cu un contingent internaţional.

La acest summit organizat de Croaţia au mai participat reprezentanţi la nivel înalt din Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, etc., şi diferite organizaţii internaţionale precum NATO, Consiliul Europei, ONU, Pactul de stabilitate în Europa de sud-est

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus