Trimite e-mail | Printeaza
06.07.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a convocat o şedinţă în problema editării Enciclopediei Moldovei.

În cursul şedinţei au fost discutate diverse aspecte legate de etapa de pregătire a editării Enciclopediei Moldovei, inclusiv elaborarea conceptului şi a unui program de măsuri în scopul editării enciclopediei, care vor fi aprobate de Guvern. Programul va include termenele de pregătire, elaborare şi editare a enciclopediei. Toate acţiunile legate de editarea Enciclopediei Moldovei vor fi reglementate printr-un acord de parteneriat semnat între Guvernul Republicii Moldova şi Academia de Ştiinţe a Moldovei.

Preşedintele s-a referit la necesitatea conjugării eforturilor părţilor implicate în procesul de pregătire a elaborării enciclopediei în vederea realizării cu succes a acestui proiect important.

La consfătuire au fost prezenţi viceprim-ministrul, ministrul administraţiei publice locale, Vitalie Vrabie, ministrul educaţiei şi tineretului, Victor Ţvircun, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, şi vicepreşedintele AŞM, preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Pregătirea Editării Enciclopediei Moldovei, Mariana Şlapac,  consilieri prezidenţiali. 

2007-07-06

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus