Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.07.2007

În Moldova vor fi extinse plantaţiile de viţă-de-vie

În Moldova se prevede plantarea anuală a câte 2-2,5 mii ha de plantaţii de viţă-de-vie în baza creditării ipotecare. Potrivit Agenţiei Agroindustriale „Moldova-vin”, se prevede că mijloacele pentru plantarea noilor plantaţii vor di alocate dintr-un fond special de investiţii sau de către o companie ipotecară, care urmează a fi creată.

Prima rată obligatorie la creditul ipotecar pentru plantarea viei constituie 20-25% din suma totală, iar cealaltă parte va fi achitată în tranşe egale în următorii 4-6 ani de la începutul perioadei de fructificare. 2:58 AMPână la achitarea ultimei tranşe a creditului plantaţia de viţă-de-vie se va afla în proprietatea companiei ipotecare.

Compania ipotecară se va ocupa de proiectarea plantaţiilor, sădirea butaşilor, instalarea sistemelor de păstrare a strugurilor şi prelucrare mecanizată a viei. „Moldova-vin” se pregăteşte de implementarea schemei de plantare a viilor în baza creditării ipotecare.

Specialiştii „Moldova-vin” menţionează că în anul 2006, în Moldova au fost sădite 5,2 mii ha de plantaţii de viţă-de-vie, iar cu un an înainte - 4,5 mii ha. Se prevede că în anul 2007, vor fi sădite 10 mii ha de plantaţii noi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus