Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-07-04/1596-1596.html
Data: Jul 4, 2007 (02:13)

Serviciul relaţii publice MEC

Ministerul Economiei si Comerţului de comun cu proiectul Băncii Mondiale „Ameliorarea competitivităţii in Republica Moldova” va organiza joi, 5 iulie prezentarea studiului anual ”Costul afacerii”. Studiul este efectuat de către organizaţia non-guvernamentala “Alternative internaţionale de dezvoltare” la solicitarea Guvernului Republicii Moldova .

Obiectivul general al studiului este evaluarea impactului politicilor si reglementarilor de stat asupra dezvoltării cu succes a mediului de faceri. Rezultatul studiului este utilizat ca referinţă pentru monitorizarea progreselor economice realizate in Moldova, precum si pentru identificarea piedicilor majore in calea dezvoltării afacerii si formulării unor recomandări de îmbunătăţire a climatului de afaceri.

Studiul mediului de afaceri din Moldova a fost efectuat în lunile martie-aprilie 2007 şi prezintă situaţia din ultimii trei ani. Eşantionul cuprinde 628 agenţi economici selectaţi  după forma juridică, numărul de angajaţi, domeniul de activitate şi amplasarea geografică.

Pentru a face o comparaţie la nivel regional, raioanele au fost grupate în patru regiuni similare după mărime, fiecare cuprinzând de la 7,2% la 7,6% din totalul inclus în sondaj. Celelalte 70% din întreprinderi intervievate au fost din Chişinău, fiind analizate ca regiune separată.

Eşantionul nu include întreprinderi agricole şi întreprinderile individuale. Majoritatea întreprinderilor sunt societăţi cu răspundere limitată (83%). Societăţi pe acţiuni reprezintă 9,3% din total. Aproape 88% din întreprinderile intervievate au până la 50 de angajaţi. Circa 42% au fost întreprinderi din comerţ, 33% – din servicii şi 24% – industrie.

Prezentarea studiului ”Costul afacerii”  va avea loc in sala de conferinţă a hotelului „CODRU” cu începere la ora 9:00.