Trimite e-mail | Printeaza
04.07.2007

Serviciul relaţii publice MEC

Viceministrul economiei si comertului Viorel Melnic a participat marti, 3 iulie la deschiderea seminarului dedicat consolidarii capacitatii de management a nivelelor centrale si regionale in elaborarea de proiecte in cadrul Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Moldova.

Conform informatiei expuse de catre  Viorel Melnic Programul va fi implementat in perioada anilor 2007-2013 si are drept scop  stimularea potentialului de dezvoltare al zonelor de frontiera, prin favorizarea contactelor intre partenerii de pe ambele parti ale granitei, in scopul imbunatatirii situatiei economico-sociala si a mediului inconjurator.

Programul prevede acordarea de finantare nerambursabila autoritatilor locale si regionale, ONG-urilor, organizatiilor educationale, selectate la licitatii publice de propuneri de proiecte comune de cooperare transfrontaliera.

Criteriile de selectie sunt aprobate de catre Comitetul Comun de Monitorizare. Criteriile minime la care trebuie sa corespunda proiectele pentru a facilita de finantare sunt urmatoarele: existenta unui partener de partea cealalta a granitei, capacitatea administrativa, capacitatea tehnica, capacitatea financiara si unul din parteneri trebuie sa fie raman. Proiectele intre parteneri din Ucraina si Moldova nu vor fi acceptate.

Aria eligibila de cooperare in cadrul Programului este tot teritoriul Republicii Moldova, din Romania – Botosani, Galati, Iasi, Suceava, Tulcea si Vaslui,  din Ucraina regiunile Odessa si Cernauti.

Bugetul Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Moldova  este de 126 mil. euro.

Seminarul informational  este organizat de catre Ministerul Economiei si Comertului cu suportul Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor din Romania si a Proiectul GTZ “Intarirea capacitatii de gestionare la nivel central si regional in vederea dezvoltarii portofoliilor de proiecte care vor fi finantate din Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Moldova”.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus