Trimite e-mail | Printeaza
04.07.2007

Primul Festival al Focurilor de Artificii din Moldova va avea loc pe data de 07.07.07 la Chişinău

Primul Festival al Focurilor de Artificii din Moldova va avea loc în această săptămână, pe data de 07.07.07, în parcul din str. Miron Costin (sectorul Râşcani). Acest megashow este oferit chişinăuienilor şi oaspeţilor capitalei de compania «Coliseum Palace», cu ocazia unui eveniment ce are loc doar o dată la o mie de ani – anunţarea Noilor 7 Minuni ale lumii, pe data de 07.07.07.

Coliseumul din Roma, Turnul Eiffel, Statuia Libertăţii, biserica „Vasilii Blajenîi” din Moscova sunt doar câteva obiecte din cele 21 care pretind la acest titlu nobil.  Campania „7 Noi Minuni ale lumii” a fost lansată cu aproape 2 ani în urmă de omul de afaceri elveţian Bernard Weber şi se va încheia la 7 iulie curent, când la Lisabona va fi făcută publică alegerea întregii comunităţi de pe planetă.  Fiecare doritor poate vota un edificiu arhitectural din cele 21 pretendente la acest titlu.

Chişinăul se pregăteşte şi el să sărbătorească acest eveniment, în scuarul din strada Miron Costin, sectorul Râşcani din capitală, cu un festival al focurilor de artificii şi cu transmiterea în direct a ceremoniei de la Lisabona. Organizatorii afirmă că este vorba de un festival, unde chişinăuienii vor avea posibilitatea să vadă cele mai spectaculoase focuri de artificii organizate vreodata în Moldova.  Mai mult, festivalul este pregătit de pirotehnişti cu renume, astfel încât, o asemenea diversitate de focuri de artificii nu a mai putut fi văzută vreodată în ţara noastră.

Festivalul focurilor de artificii şi transmiterea în direct a evenimentului se va desfăşura pe locul unde va fi construit complexul locativ  «Coliseum Palace».  Pe lângă faptul că vor vedea un adevărat show al focurilor de artificii şi vor privi în direct ceremonia de la Lisabona, chişinăuienii vor fi martorii începerii lucrărilor de construcţie a viitorului complex locativ de elită, şi asta pentru că tot atunci va fi pusă piatra de temelie.

«Coliseum Palace» este unicul de acest fel în Republica Moldova şi cu siguranţă va deveni un simbol al municipiului, ori, cum menţionam mai sus, o carte de vizită pentru Chişinău. «Coliseum Palace» - va fi un edificiu arhitectural de valoare artistică înaltă, combinând bunele tradiţii în construcţie şi ultimele tendinţe mondiale ale ştiinţei şi tehnicii în urbanistică. 

Începutul festivalului la ora 21.00Acces liber

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus