Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.07.2007

Traian Băsescu a cerut preşedintelui Germaniei să susţină includerea Moldovei în viitorul val de extindere a UE

Solicitarea a fost făcută în cadrul întrevederii la Cotroceni cu preşedintele Republicii Federale Germania, Horst Köhler, aflat în vizită oficială de două zile în România. Potrivit serviciului de presă al administraţiei prezidenţiale române, după întrevedere şeful statului român a arătat că în cadrul discuţiilor, a fost abordată problematica europeană, în special tratatul de modificare a Tratatelor Uniunii Europene şi viitoarea extindere a Uniunii.

Totodată, Traian Băsescu a menţionat că a discutat cu omologul său german despre situaţia din Republica Moldova. Preşedintele României a declarat că i-a adresat lui Horst Köhler rugămintea ca „Germania să analizeze posibilitatea ca, atunci când se va discuta proiectul unor viitoare extinderi, în mod deosebit în Balcanii de Vest, să primim susţinerea Germaniei ca Republica Moldova să fie inclusă în acest grup de ţări”.

Preşedintele român a mai spus că discuţiile au atins şi alte aspecte de interes comun, precum situaţia din Balcanii de Vest, problematica Mării Negre şi politica europeană de vecinătate.Preşedintele Băsescu a menţionat „succesul deosebit al preşedinţiei germane”. La rândul său, preşedintele Republicii Federale Germania a mulţumit României pentru sprijinul acordat preşedinţiei germane în ultimele şase luni, adăugând că deciziile Consiliului European reprezintă un compromis bun pentru dinamica procesului de unificare europeană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus