Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2007

Tăriceanu şi Voronin au discutat problema transnistreană

Tăriceanu şi Voronin au discutat problema transnistreană

Problema transnistreană a fost unul dintre subiectele convorbirilor avute azi, la Chişinău, de premierul Călin Popescu-Tăriceanu cu preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Tăriceanu a precizat că i-au fost prezentate de către şeful statului moldovean ultimele evoluţii în problema transnistreană, Vladimir Voronin având programată chiar o a doua întâlnire în acest sens cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Premierul consideră că şeful statului moldovean este optimist în găsirea unei soluţii pentru rezolvarea problemei transnistrene, adăugând însă că aceasta nu depinde numai de România sau Republica Moldova.

Potrivit lui Tăriceanu, ceea ce poate face Bucureştiul este să-şi reafirme sprijinul pentru continuarea negocierilor în formatul 5+2, pentru identificarea unei soluţii pentru Transnistria, nefiind de dorit iniţierea unor negocieri bilaterale în acest caz.

Totodată, şeful executivului a reiterat faptul că în relaţia bilaterală româno-moldovenească nu se pune problema nerespectării suveranităţii şi integrităţii ţării vecine.

"Noi împărtăşim o limbă comună, iar teoriile cu limba moldovenească nu vor ajuta la apropierea celor două ţări şi la crearea unui climat de încredere reciprocă. Odată acceptată această realitate a limbii comune, relaţia noastră va intra pe un făgaş normal", a arătat Tăriceanu, dând şi exemplul valonilor din Belgia care nu se tem să recunoască faptul că vorbesc limba franceză.

Sursa: Adevarul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus