Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-28/1504-1504.html
Data: Jun 28, 2007 (15:08)

Serviciul de presa al Guvernului Republicii Moldova

Prim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii, Torsten Gersfelt şi directorul responsabil pentru infrastructura BERD, Alexander Auboeck, aflaţi cu o vizită de lucru în Moldova.

Interlocutorii au discutat aspecte ce vizează colaborarea  bilaterală între Moldova şi cele două instituţii financiare europene, precum şi perspectivele impulsionării acesteia.

În context, părţile şi-au exprimat convingerea că Acordurile financiare, semnate astăzi dintre Guvernul Moldovei, Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru proiectul de modernizare a infrastructurii drumurilor va contribui esenţial la dinamizarea relaţiilor de colaborare, precum şi la dezvoltarea infrastructurii din Moldova.

Premierul Vasile Tarlev a evidenţiat că Guvernul Moldovei este interesat în implementarea în comun a proiectelor în diverse domenii, eligibile în mandatele băncilor respective, inclusiv de construcţie a liniilor electrice de înaltă tensiune, de construcţie a drumurilor, în domeniul generării energiei, aprovizionare a localităţilor cu apă potabilă şi canalizare, construcţia şi modernizarea liniilor de cale ferata etc.

Torsten Gersfelt, la rîndul său a apreciat înalt dialogul stabilit cu Guvernul Moldovei, specificînd că, reieşind din relaţiile credibile stabilite cu UE, Moldova ar putea beneficia de surse creditare pe termen lung din partea acestei instituţii bancare pentru realizarea unor proiecte investiţionale în asemenea domenii cum sînt infrastructura de  transport şi sectorul energetic.

Alexander Auboeck de asemenea a confirmat disponibilitatea BERD de a colabora eficient cu Guvernul Moldovei în realizarea proiectelor de dezvoltare în domeniile prioritare, în baza unui parteneriat credibil.

2007-06-28