Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-27/1492-1492.html
Data: Jun 27, 2007 (16:19)

Canicula a făcut 46 de morţi în Europa

Canicula înregistrată în Europa, cu temperaturi care depăşesc 40 de grade Celsius, a provocat deja moartea a 46 de persoane, dintre care 29 în România, relatează AFP. Valul de căldură, excepţional pentru începutul verii, a provocat moartea a patru persoane în Grecia, trei în Albania, două în Croaţia, una în Turcia şi una în Bosnia, transmite radio Deutsche Welle.

În România, afectată de caniculă de peste o săptămână, opt judeţe şi capitala Bucureşti au fost plasate marţi sub alertă portocalie. Ministerul Sănătăţii a multiplicat avertizările la adresa persoanelor vârstnice, copiilor şi celor cu afecţiuni cardiace, care sunt sfătuite să evite să părăsească domiciliul. Corturi de prim-ajutor au fost amplasate la Bucureşti şi în alte oraşe, oferind trecătorilor apă şi posibilitatea de a-şi lua tensiunea.

Situaţia este similară şi în Bulgaria, unde nu a fost înregistrat nici un deces, însă unde leşinurile se multiplică, din cauza temperaturilor care au atins marţi un record de 42 de grade Celsius. Experţii din domeniul sănătăţii au îndemnat populaţia să rămână în locuinţe şi să consume multă apă sau băuturi răcoritoare.

Ziua de marţi a fost în Grecia cea mai călduroasă de la începutul acestui an, autorităţile luând măsura excepţională de a închide serviciile publice. Serviciile sanitare sunt, începând de vineri în stare de alertă.