Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.06.2007

Vladimir Voronin l-a demis pe consilierul său cu misiuni speciale Sergiu Mocanu

Un decret în acest sens a fost semnat, marţi, 26 iunie 2007. În textul decretului se menţionează că Sergiu Mocanu a fost eliberat din funcţia de consilier cu misiuni speciale al Preşedintelui Repubicii Moldova, „conform cererii depuse”. Alte detalii nu se comunică.

Sergiu Mocanu a fost numit consilier cu misiuni speciale la 2 februarie 2004. Născut în anul 1961, Mocanu a absolvit Institutul Pedagogic de a Tiraspol, obţinând diploma de profesor de fizică şi astronomie. A activat în calitate de pedagog şi în organele administraţiei locale. În perioada 1994-1998 este redactor la ziarul „Ţara”, deputat în Parlament din partea Frontului Popular Creştin Democrat.

În anul 1998 este ales în Parlament din partea Convenţiei Democratice. La 24 noiembrie 1998 este exclus din FPCD, „pentru incompatibilitate de caracter”. Ulterior a aderat la Partidul Partidul Renaşterii şi Concilierii, condus de Mircea Snegur. Sergiu Mocanu a mai fost membru al Partidului Liberal, candidând la funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus