Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.06.2007

În Marea Britanie - 3 morţi din cauza ploilor, în România – 19 morţi din cauza caniculei

În Marea Britanie - 3 morţi din cauza ploilor, în România – 19 morţi din cauza caniculei

În multe părţi ale Marii Britanii ploile torenţiale şi creşterea nivelului apelor au provocat pagube însemnate. S-au înregistrat şi trei morţi, transmite BBC.

În România, Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că marţi după-amiază vremea va fi excesiv da caldă in judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila, precum şi în zona Bucureştiului, unde temperatura aerului va urca până la valori cuprinse între 38 şi 40 de grade.

Din cauza caniculei, în România au murit până în prezent 19 persoane.Potrivit ziarului britanic The Times, în sudul Italiei şi al Greciei, temperaturile au ajuns la 44 de grade Celsius, iar în Bulgaria a fost depăşit recordul la cea mai ridicată temperatură înregistrată.

La Hull, o localitate din nordul Angliei, a murit un bărbat care rămăsese blocat într-o gură de canal, în pofida eforturilor făcute de echipele de salvare.Bărbatul, care se dusese să îl ajute pe bunicul său să cureţe o gură de canal inundată, rămăsese prins în apă până la gât.

Una din cele mai grav afectate zone este în oraşul Sheffield, tot din nordul Angliei, unde inundaţiile subite au provocat haos. La Sheffield, după ce un băiat de 13 ani a fost luat de apele unui râu, a fost găsit un cadavru, iar un bărbat de 68 de ani care a ieşit din maşina sa prinsă de inundaţii a fost luat de ape şi a murit.

În operaţiunile de salvare care au început sunt implicate cel puţin patru elicoptere. Mulţi oameni din centrul oraşului au fost nevoiţi să se refugieze pe acoperişuri sau au rămas blocaţi în interiorul clădirilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus