Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.06.2007

Grindina şi vântul puternic au produs pagube de 14,5 mil. lei în raionul Floreşti

Departamentului Situaţii Excepţionale (DSE) al Ministerului Afacerilor Interne a anunţat că în urma ploilor însoţite de vânt puternic, pe alocuri cu grindină, din 23 şi 24 iunie, agriculturii raionului Floreşti i-a fost cauzat un prejudiciu în valoare de 13 milioane lei. Datele prealabile atestă că în raionul Floreşti aг fost afectate peste 15 localităţi, inclusiv oraşul Floreşti, satele Vărvărăuca, Gura Camencii, Gura Căinarului, Cunicea, Băhrineşti, Cuhureştii de Sus, Frumuşica etc., unde au fost deteriorate acoperişurile şi geamurile caselor şi distruse culturile agricole.

În raionul Drochia au fost afectate 1294 ha de culturi agricole şi livezi. În acest raion au fost afectate localităţile Ochiul Alb, Nicoreni, Hăşnăşeni. În raionul Făleşti au fost distruse 981 ha de semănături.

Potrivit sursei citate, vântul a cauzat deconectarea energiei electrice în 82 de localităţi, în special în raioane din nordul şi centrul ţării. Totodaăt, zeci de familii din 24 de localităţi ale R. Moldova au rămas fără acoperişuri şi geamuri. Pentru redresarea situaţiei, la 24 iunie, Departamentul Situaţii excepţionale a transportat în raioanele Drochia şi Donduşeni peste 1 mie de foi de ardezie.  Potrivit datelor Serviciului Hidrometeo de Stat, în următoarele zile se prevede vreme toridă, îndeosebi fără precipitaţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus