Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-22/1422-1422.html
Data: Jun 22, 2007 (15:29)

Secţia Relaţii cu Mass-Media a Parlamentului Republicii Moldova

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Marian Lupu a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA Michael Kirby şi reprezentantul Delegaţiei Comisiei Europene Paolo Berizzi.

Interlocutorii au discutat pregătirea bazei normative pentru punerea în aplicare a iniţiativelor Preşedintelui Republicii Moldova Vladimir Voronin privind liberalizarea economiei.

Ambasadorul Michael Kirby a reiterat aprecierea amnistiei fiscale şi a capitalurilor în contextul dezvoltării economice a Republicii Moldova, menţionând totodată importanţa unui mecanism adecvat pentru aplicarea legilor adoptate. În această ordine de idei, Preşedintele Parlamentului Marian Lupu s-a referit un şir de modificări ale legislaţiei în vigoare, care să asigure funcţionarea adecvată a noilor mecanisme. Totodată, şeful legislativului a menţionat, că Parlamentul este dispus să se concentreze pe viitor asupra procesului de aplicare a legislaţiei adoptate în scopul asigurării transparenţei şi funcţionării statului de drept.

În altă ordine de idei, interlocutorii au efectuat o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale moldo-americane, precum şi a dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi statele sale membre.  

22 iunie 2007