Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2007

Economiştii de la Expert-Grup susţin că prognozele Guvernului, BNM şi FMI privind rata anuală a inflaţiei ar putea să se adeverească

În baza analizei ratei inflaţiei în perioada ianuarie-mai 2007, şi extrapolării tendinţelor pentru a doua jumătate a anului, experţii de la Expert-Grup menţionează că este probabil ca prognozele Guvernului, BNM şi FMI să se adeverească.

În comentariul săptămânal al Expert-Grup  se arată că Guvernul şi Banca Naţională au prognozat pentru acest an o inflaţie de până la 10%, comparativ cu 14,1% în anul 2006, în timp ce FMI prognozează pentru acelaşi an o rată de 10,5%. După cum precizează Biroul Naţional de Statistică, în Republica Moldova în luna mai curent rata inflaţiei a constituit 0,9%, iar cumulativ în perioada ianuarie-mai inflaţia s-a apropiat de 4%. În comentariul lor săptămânal "Tendinţele inflaţiei şi politicile antiinflaţioniste...", experţii analizează în ce măsură prognozele corespund situaţiei din sectorul real al economiei şi ce instrumente de politică economică sunt utilizate pentru menţinerea inflaţiei sub plafonul menţionat anterior.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus