Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.06.2007

Trei membri ai CCA sunt suspectaţi de estorcare de mită în valoare de 60 mii euro

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a iniţiat procedura penală pe faptul estorcării şi pretinderii a  60 mii de euro de către membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului Ruslan Pleşca de la directorul unei întreprinderi de prestare servicii emisie TV pentru eliberarea „Licenţei de emisie”, cu ulterioara protejare a activităţii firmei. Totodată, a fost începută cercetarea penală de complicitate la comiterea infracţiunii menţionate în privinţa vice - preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Ludmila Vasilache şi membrul CCA, Valeriu Soltan.

Potrivit unui comunicat de presă al CCEC, în rezultatul efectuării investigaţiilor operative a fost stabilit că directorul SRL „Nord TV Grup” (firmă care de asemenea  prestează servicii de emisie în mun. Bălţi), cetăţeanului Igor Hohlov   urma să transmită banii membrilor CCA.Astfel, la 31  mai 2007, în cadrul dosarului penal, a fost efectuată livrarea de control a 3 mii  Euro. Valuta respectivă a fost transmisă de către partea vătămată intermediarului Igor Hohlov. Ca rezultat, în aceiaşi zi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a adoptat decizia de eliberare a licenţei întreprinderii respective. După eliberarea licenţei, persoanele bănuite au insistat să primească suma restantă.

La 13 iunie 2007, aproximativ la orele 10.20, partea vătămată a transmis intermediarului 7 mii  Euro. Aproximativ la orele 16.00, Igor Hohlov a avut întâlnire cu membrul CCA Ruslan Pleşca, unde au fost reţinuţi în flagrant de către angajaţii CCCEC. În momentul reţinerii, au fost depistate 7 mii de euro.

În aceaşi zi, Ruslan  Pleşca şi Igor Hohlov au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi de comiterea infracţiunii prevăzute de art. 324 Cod penal (corupere pasivă), ulterior fiind reţinuţi pentru un termen de 72 ore. În urma depuneri mărturiilot de către Pleşca şi Hohlov, angajaţii Centrului au început cercetarea penală de complicitate la comiterea infracţiunii menţionate în privinţa vice - preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Ludmila Vasilache şi membrul CCA, Valeriu Soltan.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus