Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-14/1268-1268.html
Data: Jun 14, 2007 (10:59)

La Viena a fost remarcat riscul repetării acţiunilor provocatoare a regimului separatist transnistrean la Corjova, la 17 iunie

În cadrul şedinţei Consiliului Permanent al OSCE, joi, 14 iunie, Delegaţia Permanenta  a Republicii Moldova a sensibilizat statele participante despre îngrijorările serioase ale autorităţilor moldoveneşti in legătură cu blocarea de către structurile de forţa ale regimului separatist transnistrean a alegerilor locale in s. Corjova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei,    delegaţia moldoveană a remarcat că eforturile mecanismului de pacificare din Zona de Securitate nu au adus la soluţionarea problemei. Totodată, au fost apreciate acţiunile întreprinse de către Misiunea OSCE din Moldova in vederea depăşirii situaţiei de criza.     În aceeaşi ordine de idei, a fost remarcat riscul repetării de către regimul transnistrean a acţiunilor provocatoare la data de 17 iunie, când la Corjova  vor avea loc alegeri locale repetate.

Republica Moldova, SUA si Uniunea Europeana şi-au exprimat îngrijorarea in legătură cu acţiunile structurilor de forţă  ale regimului separatist de la Tiraspol care au blocat exercitarea dreptului constituţional al  locuitorilor din satul Corjova de a participa la  procesul electoral. SUA, UE şi Republica Moldova au chemat toate părţile implicate sa întreprindă eforturi susţinute în vederea prevenirii unui scenariu similar îin contextul alegerilor repetate din aceasta localitate. În cadrul discuţiilor pe marginea alegerilor locale din Moldova in Consiliul Permanent al OSCE, delegaţia RM a exprimat mulţumiri Misiunii OSCE/ODIHR de observare a alegerilor pentru activitatea condusa de aceasta.