Trimite e-mail | Printeaza
13.06.2007

Serviciul relaţii publice al Ministerului Economiei şi Comerţului

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon a avut miercuri, 12 iunie o intrevedere cu delegatia ceha de businessmeni condusa de catre directorul intreprinderii “Чешское Восточное» Zdenek Zbitek.

In cadrul intrevederii au fost propuse spre discutie patru proiecte investitionale in diverse domenii ce ar putea fi realizate in Republica Moldova.

Directorul executiv al intreprinderii “Avia Ashok Leyland Motors” Tomas Navratil  a comunicat despre cointeresarea  companiei sale de a construi in Republica Moldova o uzina de asamblare a autobuselor si camioanelor “AVIA”.

“In cazul inceperii unui astfel de proiect in Republica Moldova, constructia uzinei ar dura nu mai mult de un an, iar capacitatea de producere a intreprinderii in cauza ar fi de la 2 la 3 mii unitati de transport pe an”, a afirmat Tomas Navratil.

Un alt proiect investitional discutat a fost propus de catre compania “Eltodo”  in domeniul iluminarii  oraselor si satelor din Republica Moldova in baza  parteneriatului public privat.

La moment compania “Eltodo”  a propus primariei municipiului Chisinau un proiect de iluminare a capitalei. Directorului companiei “Eltodo” Vlastimil Horkel  a afirmat ca tehnologiile utilizate de catre compania ceha sunt foarte econome, din punct de vedere a consumarii energiei electrice, si permit iluminarea orasului la 100%  cu un buget ce nu dapaseste cheltuielile actuale pentru iluminarea capitalei.

Alte doua proiecte ce sunt in stare de elaborare vizeaza realizarea tehnicii agrare ceha pe teritoriul Moldovei si formarea unei intreprinderi moldo-cehe in domeniul textil.

 

 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus