Trimite e-mail | Printeaza
Social
13.06.2007

Republica Moldova este o sursă majoră pentru traficul de fete şi femei exploatate sexual în statele europene

Acest fapt este menţionat în Raportul anual cu privire la traficul de persoane , prezentat de către Ministerul de externe al Statelor Unite. Potrivit BBC , documentul menţionează existenţa traficului intern în Moldova: dinspre zonele rurale înspre Chişinău, dar şi faptul că regiunea separatistă nistreană e un important punct de tranzit.

Totodată, România e menţionată în raport şi drept ţară de destinaţie pentru traficul de persoane iniţiat în Republica Moldova şi drept sursă a traficului de persoane dar şi ca ţară de tranzit. Raportul arată că în România copii sunt traficaţi în interiorul ţării pentru exploatare sexuală sau cerşit. Potrivit raportului, Guvernul României nu îndeplineşte toate măsurile standard de combatere a traficului de persoane, deşi face eforturi considerabile în acest sens.

Raportul arată că victimele traficului de persoane originare în România ajung în ţări ca Franţa, Germania, Austria, Belgia, Marea Britanie, Canada, Grecia sau Cipru - ţări care sunt fie destinaţii finale ale traficului fie persoane, fie puncte de tranzit spre alte state ale globului. În aceste cazuri e vorba în special de femei care sunt exploatate sexual.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus