Trimite e-mail | Printeaza
11.06.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a participat la Summit-ul informal al CSI, care s-a desfăşurat la Sankt Petersburg.

În cursul şedinţei informale, şefii de stat CSI au efectuat un schimb de opinii pe marginea proiectului concepţiei de reformare a Comunităţii Statelor Independente, elaborat de către un grup mixt de lucru conform deciziei Summit-ului CSI de la Minsk. Un raport în acest sens a fost prezentat de către secretarul executiv al CSI, Vladimir  Ruşailo.

Au fost, de asemenea, examinate aspecte ce ţin de intensificarea proceselor de integrare economică în spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

La Sankt Petersburg, Preşedintele a participat la lucrările celei de-a XI-a ediţii a Forumului Economic Internaţional, desfăşurat  la tema „EuroAsia competitivă – spaţiu al încrederii”.

Forumul Economic de la Sankt Petersburg a întrunit 10 şefi de stat, 11 şefi de Guvern, reprezentanţi notorii ai mediilor politice şi de afaceri din peste 50 de ţări ale lumii. Astfel, printre participanţi la forum se numără preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, Jean Lemierre, directorul general al Organizaţiei Internaţionale a Comerţului, Pascal Lamy, comisarul UE pentru Comerţ, Piter Mandelson, alte oficialităţi. 

La acest forum, Republica Moldova a fost, de asemenea, reprezentată de către ministrul economiei şi comerţului, Igor Dodon. Preşedintele Vladimir Voronin, împreună cu alţi şefi de stat, a vizitat expoziţia „Tehnologii Inovaţionale”, vernisată în cadrul Forumului Economic Internaţional.

În cursul lucrărilor Summit-ului informal al CSI, şeful statului a avut  o întrevedere bilaterală cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

2007-06-10

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus