Trimite e-mail | Printeaza
Social
11.06.2007

Noul director al postului naţional de radio vorbeşte rusa, engleza şi franceza

Consiliul de Observatori al Companiei „Teleradio-Moldova” l-a ales vineri, 8 iunie, prin votul secret al celor 7 membri, pe Veaceslav Gheorghişenco în funcţia de director al postului naţional de radio. La această fucnţie mai aspirau actualul director al postului Victor Tăbârţă, producător la TV „Moldova 1”Nicu Scorpan şi Ghenadie Brega. Scorpan s-a retras din concurs, declarând că pentru a obţine o funcţie de conducere în Companie, este nevoie de acoperire politică, de care el nu dispune. Veaceslav Gheorghişenco a declarat jurnaliştilor după alegerea sa că, în primul rând, vrea să dacă colectivul să conştientizeze că toţi sunt o echipă, de la director până la realizatorii de programe. De asemenea, el a declarat că doreşte să asigure postul naţional de radio cu o tehnică performantă. Fiind întrebat dacă a avut susţinere politică pentru a obţine postul, el a spus că acestea sunt doar zvonuri.

Noul director al „Radio Moldova” are 37 de şi este filolog de specialitate. A absolvit Universitatea Libera Internaţională din Chişinău şi Universitatea de Stat din Moldova. În cadrul companiei „Teleradio-Moldova” activeaza, în diferite funcţii din 1992. Ultima funcţie deţinută de către Gheorghişenco cea de director al Departamentul Proiecte Radio. Noul director al „Radio Moldova” cunoaşte limbile rusă, engleză şi franceză.

Potrivit Concepţiei programului de activitate al noului director, în activitatea sa vor fi prioritare patru direcţii: formarea unei echipe profesioniste; retehnologizarea instituţiei; perfecţionarea continuă a angajaţilor; formarea unei instituţii atractive pentru public şi transformarea „Radio Moldova” într-o instituţie credibilă. Potrivit legislaţiei în vigoare, directorul „Radio Moldova” a fost ales în functie pe o perioadă de cinci ani.

Anterior, la 10 aprilie curent au fost aleşi preşedintele TRM şi directorul TV „Moldova 1”. Atunci, însă Consiliul de Observatori nu a reuşit să desemneze un director al „Radio Moldova”, deoarece 7 membri ai Consiliului au votat împotriva tuturor candidaţilor, iar două buletine au fost considerate nevalabile. Valentin Todercan a fost ales preşedinte al Companiei „Teleradio-Moldova”, iar Adela Răileanu – director al postului naţional de televiziune „Moldova 1”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus