Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-09/1174-1174.html
Data: Jun 9, 2007 (05:49)

Kievul a dat asigurări că dificultăţile apărute la trecerea frontierei moldo-ucrainene, inclusiv a copiilor sub vârsta de 16 ani, vor fi eliminate

În cadrul întrevederii din 8 iunie curent a vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Strata cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Arsenii Iaţeniuk a fost abordat şi subiectul regimului de călătorii cu Ucraina.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE al Moldovei, în special au fost menţionate dificultăţile din ultimul timp cu care se confruntă cetăţenii Republicii Moldova, la trecerea frontierei moldo – ucrainene, însoţiţi de minori ce nu posedă paşapoarte, fiind înscrişi în documentele de călătorie a părinţilor.  În acest context, şŞeful diplomaţiei de la Kiev a dat asigurări că autorităţile ucrainene vor întreprinde acţiuni neîntârziate în vederea reglementării acestei situaţii. Astfel, a fost menţionat că regimul trecerii frontierei moldo-ucrainene rămâne neschimbat, iar dificultăţile apărute la trecerea frontierei, inclusiv a copiilor sub vârsta de 16 ani, vor fi eliminate.