Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.06.2007

Un grup tineri au lansat o acţiune de reformare a clasei politice din Moldova

Un grup tineri au lansat o acţiune de reformare a clasei politice din Moldova

Reprezentanţii grupului de iniţiativă respectiv au declarat în cadrul unei conferinţe de presă, dedicată prezentării declaraţiei pentru reformarea clasei politice din Moldova, au declarat că nu fac parte din nici un partid politic, dar au simţit necesitatea de a-şi exprima public poziţia civică.

"Alegătorii s-au dezamăgit în actuala clasă politică. Dovada este rata mică de participare a cetăţenilor la vot în alegerile locale din 2005 şi 2007. Cetăţenii doresc o nouă clasă politică. Dar, deşi tinerii reprezintă circa 25% din numărul total al populaţiei, doar doi dintre cei 101 de deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova sunt tineri”, a menţionat Tudor Darie, un tânăr din grupul de iniţiativă.Obiectivul princiipal al grupului de iniţiativă al tinerilor este ca „partidele politice să includă în listele electorale pentru alegerile parlamentare din 2009 cel puţin 25% tineri cu şanse reale de a fi aleşi, astfel încât în Parlamentul Republicii Moldova din să fie cel puţin 15 – 20 de tineri deputaţi.”

De asemenea,

Declaraţia a fost plasată la adresa http://www.petitiononline.com/moldova/petition.html şi poate fi semnată de orice persoană interesată. Ulterior, această declaraţie, însoţită de semnături, va fi transmisă Organizaţiile de Tineret ale partidelor politice, care vor fi invitate să participe la elaborarea unui plan comun de acţiune de reformare a clasei politice.Până la moment, declaraţia a fost semnată de către 126 de persoane.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus