Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2007

Ambasada României consideră contraproductive apelurile la boicotarea de către cetăţenii moldoveni a deplasărilor în scop turistic în România

În legătură cu unele afirmaţii lansate în mass-media cu privire la vizele în scop turistic, acordate agenţiilor de turism din Republica Moldova de către Secţia Consulară, Ambasada României la Chişinău precizează că în luna mai 2007, Secţia Consulară a emis 6.862 de vize, dintre care 550 pentru turism individual, 95 vize colective de turism, de care au beneficiat 2.850 persoane şi 522 de vize de tranzit în scop turistic;

În perioada 1 – 5 iunie 2007, Secţia Consulară a acordat 1.073 de vize, dintre care 85 pentru turism individual, 18 vize colective de turism de care au beneficiat 540 persoane si 84 vize tranzit în scop turistic.

Secţia Consulară a Ambasadei acţionează în baza prevederilor legale, asigurând un proces transparent şi echidistant de acordare a vizelor faţă de toate agentiile de turism din Republica Moldova, fara favorizarea unuia sau altuia dintre solicitantii individuali sau de reprezentare colectiva de pe piata autohtona dedicata.

În concluzie, în perioada 1 mai – 5 iunie 2007, un număr de 4.511 cetăţeni moldoveni au beneficiat de vize in scop turistic emise de către Secţia Consulară a Ambasadei.

Având în vedere realitatea, Ambasada României la Chişinău a receptat cu surprindere unele declaraţii de presa conform carora Secţia Consulaăa ar emite lunat doar 50 de vize in scopuri turistice, De asemenea, consideră drept contraproductive, reflectand chiar şi interese neconforme cu principiile concurenţei neloiale în domeniul de referinţă,

De notat că într-un inteviu acordat ziarului "Eco” , preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Platon a menţionat că toate agenţiile de turism se confruntă cu probleme la perfectarea vizelor turistice în România.

„De aceea, recomandăm turiştilor noştri să plece spre alte destinaţii, de exemplu, în Bulgaria, care oferă preţuri rezonabile pentru odihnă. Consulatul României asigură în prezent deschiderea a 50 de vize lunar, dar începând cu 1 iunie agenţiile de turism locale au solicitări de deschidere a 300 de vize zilnic spre această destinaţie. Din această cauză, practic toate agenţiile refuză colaborarea cu bazele de odihnă din România şi propun clienţilor să se îndrepte spre alte destinaţii turistice. Actualmente, cea mai solicitată destinaţie de către moldoveni este Turcia, practic toate locurile din hotele sunt rezervate”, a spus preşedintele ANAT.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus