Trimite e-mail | Printeaza
06.06.2007

Serviciul de presă al ANRE

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică(ANRE) a lansat către asociaţiile pentru protecţia consumatorilor un apel în care le invită la colaborare în scopul intensificării activităţii de protejare a drepturilor consumatorilor de energie.

Acest apel a fost făcut public la o întâlnire, de la începutul săptămânii curente, a factorilor de decizie ai ANRE cu reprezentanţi ai unor asociaţii pentru protecţia consumatorilor. Anatol Burlacov, director al ANRE, a comunicat că Agenţia doreşte o conlucrare activă şi eficientă cu toate asociaţiile, în special în ceea ce priveşte informarea consumatorilor privind drepturile şi obligaţiile lor, soluţionarea litigiilor apărute între aceştia şi furnizorii de energie.

În acest scop Agenţia a elaborat proiectul unui acord de colaborare cu asociaţiile pentru protecţia consumatorilor, pe care l-a propus acestora  spre examinare. Documentul stabileşte un mecanism de colaborare calitativ nou, în special la capitolul planificarea şi organizarea unor acţiuni comune de informare a consumatorilor, consultarea  proiectelor de acte regulatorii ce vizează interesele consumatorilor, alte acţiuni de interes comun etc. În urma discutării proiectului, s-a convenit ca acesta să fie expediat pentru consultări şi altor asociaţii pentru protecţia consumatorilor, după care documentul urmează a fi  semnat de către părţi. Directorul ANRE a declarat că acordul este deschis pentru toate organizaţiile obşteşti din domeniul protecţiei consumatorilor, subliniind, totodată, că Agenţia este disponibilă să examineze toate propunerile de modificare şi completare a proiectului dat ce vor parveni de la aceste organizaţii.

Pe lângă alte funcţii stabilite de legislaţia în vigoare, ANRE are misiunea de a proteja drepturile consumatorilor de energie electrică, termică şi de gaze naturale. Agenţia examinează sesizările consumatorilor şi le soluţionează în limitele competenţei sale. Ea decide asupra litigiilor ce apar între consumatori şi furnizorii de energie.

Serviciul de presă al ANRE                                6 iunie 2007  tel. 251-306                                                                 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus