Trimite e-mail | Printeaza
06.06.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, i-a primit pe  Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, Michael D.Kirby, şi pe şeful Delegaţiei Comisiei Europene în ţara noastră, Cesare de Montis. 

În cadrul întrevederii a fost discutat un spectru larg de chestiuni.

O atenţie deosebită a fost acordată mecanismelor de implementare a pachetului  de legi privind liberalizarea economiei, adoptate recent la iniţiativa şefului statului. Preşedintele a accentuat că pentru Republica Moldova este foarte important ca aceste iniţiative liberale, atît de semnificative pentru economia moldovenească, să constituie cu adevărat un stimul pentru atragerea investiţiilor, precum şi să se  înscrie întocmai în standardele internaţionale existente în sfera prevenirii şi combaterii  continue a spălării banilor.  

De asemenea, au fost abordate aspecte vizînd procesul de reglementare transnistreană. Preşedintele Republicii Moldova şi-a exprimat speranţa că un model acceptabil al reglementării conflictului va fi identificat în cadrul actualului format de negocieri. În acest sens, Vladimir Voronin a subliniat în mod special că reglementarea, în afară de principiile cunoscute de toţi, trebuie să se bazeze pe un spectru larg de garanţii sigure oferite populaţiei regiunii transnistrene, pe încadrarea ei plenară în procesele politice, economice şi sociale, desfăşurate în Republica Moldova.

2007-06-06

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus