Trimite e-mail | Printeaza
06.06.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu membrii delegaţiei conducătorilor filialelor şi reprezentanţelor naţionale ale  Teleradiocompaniei Interstatale „MIR”, aflaţi la Chişinău pentru participare la reuniunea anuală a Consiliului de directori al companiei în cauză. 

Şeful statului a salutat aflarea în ţara noastră a unei delegaţii care reprezintă întreaga conducere a companiei interstatale „MIR”, în frunte cu preşedintele acesteia, Victor Senin.   

Preşedintele a evidenţiat  rolul important al Teleradiocompaniei Interstatale „MIR” în informarea obiectivă privind cooperarea politică, economică şi umanitară a ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente, precum şi contribuţia acesteia la stabilirea unui schimb operativ de informaţii între ţările membre ale CSI.  În opinia lui Vladimir Voronin, acest obiectiv, stabilit odată cu înfiinţarea instituţiei, se realizează cu succes de către  Teleradiocompania Interstatală „MIR”.

De asemenea, şeful statului a remarcat interesul spectatorilor din Republica Moldova pentru emisiunile difuzate de postul de televiziune „MIR”.

La rîndul său, Preşedintele Teleradiocompaniei Interstatale „MIR”, Victor Senin, i-a mulţumit lui Vladimir Voronin pentru sprijinul constant acordat instituţiei pe care o conduce. Victor Senin i-a transmis Preşedintelui un set de propuneri vizînd perspectiva de dezvoltare a televiziunii „MIR”, informîndu-l pe  şeful statului despre planurile companiei de inaugurare a unui post de radio „MIR” în ţara noastră. Vladimir Voronin a salutat proiectul în cauză, asigurînd conducerea companiei de susţinerea autorităţilor moldoveneşti în realizarea acestuia.

Prezent la întîlnire, prim-vicepreşedintele Comitetului Executiv al CSI, secretarul executiv al CSI, Vladimir Garkun, a dat o apreciere înaltă discursului rostit recent de către şeful statului în cadrul celei de-a 28-a şedinţe a Adunării Interparlamentare a ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente. Potrivit afirmaţiilor prim-vicepreşedintelui Comitetului Executiv al CSI, mesajul Preşedintelui Republicii Moldova va avea un impact benefic asupra dezvoltării continue a CSI.

La întîlnire a fost prezent Constantin Starîş, directorul Reprezentanţei din Republica Moldova a  Teleradiocompaniei Interstatale „MIR”. 

2007-06-06

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus