Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-05/1073-1073.html
Data: Jun 5, 2007 (15:23)

Postul viitorului, versiunea on-line

Vineri se va lansa oficial LiberTV.ro, primul post on-line romanesc de inalta rezolutie.Cei care s-au saturat de programele televiziunilor clasice si vor sa-si aleaga singuri emisiunile pe care sa le vada au la dispozitie de acum inainte LiberTV.ro, prima televiziune on-line cu transmisie cu rezolutie de inalta calitate pe tot ecranul calculatorului din Romania. Proiectul ii apartine lui Florin Braghis (de la Planeta Moldova) si este derulat cu ajutorul logistic si financiar al clujeanului Remus Munteanu.

Postul va fi lansat oficial vineri, la TIFF. LiberTV.ro se pozitioneaza ca o televiziune de nisa orientata spre documentare, filme romanesti si straine de scurt si lungmetraj, animatie, videoclipuri, sitcomuri si emite 24 de ore din 24. „Practic, este un player, o aplicatie care se descarca si se instaleaza gratuit de pe site-ul nostru pe computerul utilizatorului”, explica Remus Munteanu, asociat si managing partner la LiberTV.ro.

Investitie de 100.000 euro

Pana in prezent, cei doi asociati au investit 50.000 de euro in proiect, urmand a mai investi 50.000 de euro in promovare. Pentru a-si asigura veniturile, in afara publicitatii clasice, LiberTV va dezvolta un sistem de distributie pay-per-view pentru un anumit segment de emisiuni, spre exemplu documentare.

Alte surse de venit ar putea veni din francizarea platformei pentru diferite companii sau plata unui abonament pe sectiunea Premium pentru vizionarea filmelor fara publicitate. „Un astfel de post are multe avantaje: accesibilitate nelimitata geografic, lipsa cenzurii, gratuitate, publicitate foarte bine tintita (chiar la nivel de cartier), feedback instantaneu din partea audientei, posibilitatea alegerii programelor”, adauga Remus Munteanu.

Sursa: Evenimentul Zilei