Trimite e-mail | Printeaza
04.06.2007

Serviciul de presa al Guvernului Republicii Moldova

Prim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei italiene de stat ANAS, care se află cu o vizită de documentare în Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost puse în discuţie oportunităţile de colaborare între Guvernul Moldovei şi ANAS.

Reprezentantul companiei Giuseppe D` Agostino a comunicat că ANAS se specializează pe acordarea asistenţei tehnice în elaborarea planurilor de dezvoltare a reţelelor de drumuri, precum şi în planificarea lucrărilor de gestionare şi reparaţie a infrastructurii drumurilor. În acest context, reprezentantul ANAS a exprimat disponibilitatea companiei de a acorda suport tehnic Moldovei în direcţiile menţionate.

ANAS activează în Italia, Polonia, Bulgaria, Rusia, Albania, Serbia, Macedonia, Venezuela etc.

Prim-ministrul a apreciat dorinţa companiei italiene de a activa în Moldova şi de a colabora cu Guvernul în domeniul dezvoltării drumurilor.

Potrivit Premierului, dezvoltarea infrastructurii constituie o prioritate în activitatea Guvernului moldovean, atît în direcţia renovării şi administrării, cît şi în construcţia drumurilor noi.

Moldova tinde spre implementarea standardelor europene în toate domeniile vieţii, inclusiv în dezvoltarea infrastructurii, iar sprijinul partenerilor din Italia va fi binevenit în acest sens, a specificat Vasile Tarlev.

2007-06-04

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus