Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-03/1018-1018.html
Data: Jun 3, 2007 (07:12)

Observatorii Coaliţiei 2007 continuă să semnaleze nereguli la secţiile de votare din toată ţara

În jurul orei 12.00 la Dubăsari au fost reţinuţi de către miliţia din Transnistria observatorul internaţional, de origine olandeză, Robert Hornquist, şi observatorul naţional, Dumitru Cozmolici, ambii de la Centrul de Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului, precum şi Andrei Hîncu, candidat la funcţie de consilier, AMN.

La Tigheci, Leova, observatorului LADOM nu i s-a permis să asiste la numărarea buletinelor de vot albe. Ulterior, acesta a fost obligat să părăsească secţia de votare pentru că a încercat să fotografieze o persoană ce recomanda unui grup de 5 cetăţeni pentru cine să voteze. Biroul electoral a motivat că fotografierea nu a fost coordonată cu preşedintele secţiei de votare, conform Codului Electoral.

La secţia nr. 10 din Chişinău o persoană a încercat să voteze fără fişa de însoţire a buletinului de identitate. Observatorul din partea Partidului Comuniştilor a spus că-l cunoaşte pe alegător şi i s-a permis să voteze.

La Rezina, preşedintele biroului secţiei de votare i-a sustras acreditarea observatorului LADOM, spunându-i că e mai bine s-o păstreze chiar el.

La secţia de votare nr. 1/201, str. Alecu Russo, Chişinău, ştampila „Votat” a fost aplicată pe buletinele de vot în prealabil, iar secţia a început să funcţioneze la 6.40.

La secţia de votare nr. 1/38, str. Teilor 7, preşedintele biroului electoral a interzis observatorilor naţionali să se mişte de pe scaun, interdicţia fiind ridicată pentru câteva minute când în secţie s-au aflat observatorii străini.

Listele sunt întocmite prost la secţia nr. 235 din Codru, Chişinău; persoanele descoperă că în apartamentele lor mai sunt incluse alte persoane.

În blocul 62/5 de pe str. G. Asachi, în noaptea de pe 2 spre 3 iunie au fost distribuite plicuri din partea lui Alexandru Corduneanu, PPCD cu publicitate şi invitaţii la vot. 

La Cricova, candidaţii în funcţia de consilier local violează secretul votului cerând cetăţenilor să li se arate pentru cine au votat. În plus, candidatul din partea PCRM Ana Plămădelă, alături de alţi candidaţi la funcţia de consilier local fac agitaţie electorală în favoarea Partidului Comuniştilor în preajma ambelor secţii de votare din oraş: nr. 1/239 şi. 1/249.