Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-06-01/992-992.html
Data: Jun 1, 2007 (15:12)

Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău

Toate secţiile de votare din municipiu sunt pregătite pentru alegerile locale din 3 iunie curent

Listele electorale ale cetăţenilor cu drept de vot din municipiul Chişinău au fost actualizate şi, până mâine, vor fi remise secţiilor de votare din capitală şi suburbiile oraşului. Totodată, la acest moment a început repartizarea buletinelor electorale de la Editura „Universul” către preturi, care, la rândul lor, le vor distribui secţiilor de votare din sector, iar Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău va distribui buletinele de vot Birourilor secţiilor de votare din oraşele şi comunele care intră în componenţa municipiului. Până astăzi, Preturile de sector şi Primăriile localităţilor suburbane au repartizat invitaţiile la votare.

După cum a informat Ludmila Burlaca, şef al Direcţiei administraţie publică locală, la acest moment toate secţiile de votare din municipiu sunt pregătite pentru alegerile locale din 3 iunie curent. Preturile de sector şi Primăriile oraşelor şi satelor care intră în componenţa municipiului Chişinău au înlăturat neregulile depistate de Departamentul Situaţii Excepţionale şi, la moment, în toate secţiile de votare este asigurată securitatea cetăţenilor la capitolul protecţiei antiincendiare. În plus, Direcţia Comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Consiliului municipal Chişinău va asigura secţiile de votare cu apă potabilă.

Potrivit Ludmilei Burlaca, joi a avut loc ultimul seminar instructiv-metodic cu patriciparea funcţionarilor implicaţi în alegeri, adică preşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii Birourilor electorale a secţiilor de votare din suburbiile Chişinăului, în cadrul cărora reprezentanţii acestor birouri electorale au luat cunoştinţă cu prevederile legislaţiei electorale şi au primit ştampila şi rechizitele de birou necesare. Pentru a participa la alegerile locale generale din 3 iunie, cetăţenii care nu se pot deplasa la secţiile de votare pot face acest lucru la domiciliu, informându-i pe reprezentantanţii Biroului electoral prin telefon. Însă, în acest an, conform Codului Electoral, solicitările de a vota la domiciliu vor fi recepţionate până la orele 15.00.

În altă ordine de idei, şefa Direcţiei administraţie publică locală a menţionat că astăzi e ultima zi de agitaţie electorală şi Primăria Chişinăului a solicitat preturilor de sector, serviciilor specializate şi primăriilor localităţilor suburbane să curăţe panourile de afişaj electoral şi să asigure demontarea panourilor publicitare unde apar concurenţii electorali.

În municipiul Chişinău au fost deschise 285 de secţii de votare şi, în conformitate cu prevederile Codului Electoral, cu 20 de zile înaintea scrutinului din 3 iunie, au fost afişate listele electorale. În anul curent, acţiunile preelectorale din municipiul Chişinău au fost coordonate de o comisie de lucru specială, care a activat pe tot parcursul perioadei de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale generale din 3 iunie 2007.

Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău    

01.06.07